Λαογραφίκο Μουσείο – Η ιστορία του τόπου

Από το 1992 με πρωτοβουλια του Παν. Σταμάτη, ιδρύθηκε στην Τερψιθέα το “Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο”.

Κύριος καταστατικός σκοπός του ήταν και είναι η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στα πλαίσια αυτού δημιουργήθηκε ταυτόχρονα το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

Μετά από πολύ κόπο το Μουσείο κατάφερε να στεγαστεί στο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας όπου εξακολουθεί να μας καλωσορίζει ακόμη. Είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της νεώτερης ιστορίας της Τερψιθέας και αξίζει την επίσκεψη μας.
Είναι διαρκής η έκθεση διαφόρων αντικειμένων και μπορούμε να το επισκεφθούμε όλες τις μέρες και ώρες, αρκεί, να προμηθευτούμε το κλειδί και κάποιον συνοδό από το καφενείο της πλατείας.

Tο Λαογραφικό Μουσείο, στεγασμένο στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου, απότοκο του «Πολιτιστικού Κέντρου Τερψιθέας» με ιδρυτή και Πρόεδρο τον ακούραστο Τάκη Σταμάτη. Το Μουσείο έχει πολλές συλλογές, όπως: εκκλησιαστική γωνιά, σχολική γωνιά, γωνιά των παντοπωλείων, κοινοτική γωνιά, γεωργικά εργαλεία, αντικείμενα σπιτιού κ. ά.

Ακόμα, το Λαογραφικό Μουσείο έχει πρόσβαση σε ΑΜΕΑ μέσω της ράμπας όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες παρακάτω.

Ακολουθήστε τη σελίδα του Λαοργαφικού Μουσείου Τερψιθέας πατώντας εδώ και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νεότερα σχετικά με το μουσείο.

Ανακάλυψε επίσης

Μουσείο & Εκκλησία